Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Az IMF a családunk” – Matolcsy a költségvetési bizottság előtt

A költségvetési bizottság kérdezte csütörtökön Matolcsy Györgyöt a magyar gazdaság állapotáról. Matolcsy a „rendkívüli idők” miatt indokoltnak tartotta a meghívást. „Új világot indítottunk”, a problémákat pedig „nem hagyományos eszközökkel kezeltük” – mondta a nemzetgazdasági miniszter az ellenzéki kezdeményezésre összehívott bizottsági meghallgatáson. Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, mely nemcsak a foglalkoztatást növeli, de a gazdaságot is fehéríti. A hitelkérelemmel kapcsolatban úgy fogalmazott, Magyarországnak nem pénz kell, hanem pénzügyi védőháló, az IMF-fel családi viszonyban vagyunk, így” jogosan” kérünk tőlük segítséget.

0 Tovább

Oszkó szerint 400 milliárdos a „lyuk” a jövő évi költségvetésben

A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány legújabb kockázatelemzése szerint még az átírt, elfogadott költségvetésben is mintegy 400 milliárd forintos "lyuk" van. Oszkó Péter szerint még nagyobb gond, hogy a kormány által várt 0,5 százalékos növekedéshez képest az alapítvány és a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest elemzése szerint a GDP 1,1 százalékos reálcsökkenésére várható 2012-ben. A volt pénzügyminiszter szerint fel kell ismernie a kormánynak, hogy „valós szerkezetátalakítások és a költségvetés strukturális egyenlegének javítása nélkül” nem lehet sikereket elérni Magyarországon.

0 Tovább

Harmadával csökkenhet a devizahitelesek törlesztője

Matolcsy György és a Bankszövetség aláírta a devizahitelesek megmentéséről szóló megállapodást. Az állam egyharmad, a bankok kétharmad részben fedeznék az elengedett tartozást: az árfolyam 180 forint lesz. Matolcsy beszélt a 2012 költségvetés kiigazításáról is. Jövőre 48 milliárd forintot remél abból a kormány, hogy a magánnyugdíjpénztárakban maradt 102 ezer embernek a befizetését újfent magához irányítják, emellett elemik a dohánytermékek jövedéki adóját 20 milliárd forinttal

0 Tovább

Orbán szélviharban akar nyerni

Orbán Viktor szerint a kormánynak az a célja, hogy Magyarország Európa legversenyképesebb országa legyen, de a növekedés, a jobb élet előtt még viharos évekre kell felkészülni. Orbán szerint az eurózóna válságához nincs közünk, de a kormány célját nehezebb lesz elérni.

0 Tovább

Rogán: a minimálbéres gyerekesek jövedelme 10 ezer forinttal nő

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőhelyettese szerint a költségvetés legnagyobb erénye, hogy ezzel elkerüli az ország a görög utat. A politikus szerint a büdzsé szilárd alapokra épül. Az adóterhek nem emelkednek.

 

0 Tovább
«
12

Live Info Blog

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek