Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bajnai: megjelentek a politikai hullarablók

Bajnai Gordon, volt kormányfő a Haza és Haladás Alapítványának - amelynek alapítója - konferenciáján beszélt. Bajnai szerint a mobilitás hiánya társadalmi robbanáshoz vezet, és a középosztály, az alsó középosztály lecsúszását meg kell akadályozni. A volt miniszterelnök szerint két markáns, a politika által gerjesztett közvélekedés van ma Magyarországon: egyik póluson megfogalmazódó vélemény szerint a szegénységben élők társadalmi folyamatok magatehetetlen elszenvedői, ezért segélyezni kellőket, akár a társadalom növekedésének árán is. A másik szerint a szegények érdemtelenek, ők a hibásak, hiszen nem tesznek a felemelkedésükért, és őket minden - anyagi, jogi - eszközzel kényszeríteni kell a munkára.

Bajnai szerint azonban megjelent Magyarországon egy "fizikai csoda" egy harmadik, az egyik "póluson túli" vélekedés is: a politikai hullarablók véleménye, akik szerint a szegények bűnözők, és a rasszizmusba csomagolják a szegénységet. Ettől a hazug és cinikus véleménytől mindenkinek el kell határolódni. Az Alapítvány kutatásai szerint a szegénységben élők 35-40 százaléka roma, vagyis bő 60 százalék nem.

A konferencia zárszava élő közvetítésének rögzített felvétele.

0 Tovább

Kónya „fülke-ellenforradalmat” hirdetett

Együtt egy új köztársaságért! címmel tartott demonstrációt a Magyar Szolidaritás Mozgalom szombaton 15 órától a Parlament előtt. A Kossuth téren összegyűlt 8-10 ezer demonstráló Orbán Viktor lemondását követelte. Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke beszédében úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktornak és bandájának egy mielőbbi választáson egy fülkeforradalom által meg kell buknia”.Iványi Gábor metodista lelkész felszólalásában azt mondta, távozniuk kell a hatalomból azoknak, „akik a gyengébbek kárára akarják az erősek helyzetét javítani”.

0 Tovább

Csőtöréssel szabotálta Orbán a civil országértékelést?

A Magyar Szolidaritás Mozgalom szervezésében tartott csütörtöki budapesti "civil országértékelő tanácskozáson" Kónya Péter elmondta: Orbán Viktor februári évértékelője volt az elsődleges motivációja az eseménynek. A mozgalom társelnöke szerint az évértékelőnek helyt adó épületben a csőtörés sem a véletlen műve. Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere felszólalásában elmondta: „Tesztergomban” már korábban lezajlott az, ami most az egész országban tapasztalható: cenzúra és diktatórikus vezetés. A független polgármester szerint ez jellemzi ma az egész országot. Majtényi László alkotmányjogász kiemelte: a médiatörvény lesz az egyik oka a Fidesz majdani bukásának. Petschnig Mária Zita közgazdász szerint a növekedési és inflációs mutatók a leszakadást jelzik, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa felszólalásában elmondta: ez a kormány a válságból nem tudja kivezetni az országot.

0 Tovább

Live Info Blog

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek