Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Matolcsy minden dolgozó bérét megemelné

Nem lesznek olyan munkavállalói csoportok, akik rosszul járhatnak az egykulcsos adórendszerre áttéréssel - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután a kormány - Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével - a munkaadók és a munkavállalók szervezeteinek képviselőivel megbeszélést folytatott. Kétlépcsős kompenzációs rendszert vezetnek be a versenyszférába.  Az első lépésben, mintegy három százalékig, az állam kompenzálja az alacsony munkabérrel rendelkező csoportokat, a második lépésben pedig azoknál, akik kimaradnak a kompenzáció játékszabálya szerint a béremelésből, az állam egyéni kompenzációt hajt végre. Matolcsy tudatta azt is, hogy a bérkompenzáció 130 milliárd forintjába kerül a költségvetésnek; ez az összeg rendelkezésre áll a büdzsében.

0 Tovább

Utcára vinné a politikát az LMP

Jávor Benedeket választotta az LMP hétvégi kongresszusa Schiffer András helyére. A képviselői mandátumáról lemondott Kaufer Virág helyét pedig Szél Bernadett vette át. A kongresszus emellett szombaton azt a döntést hozta, hogy a párt nem vesz részt az Ellenzéki Kerekasztal munkájában. Az új frakcióvezető hangsúlyozta: az LMP ki szeretné vinni a politikát a Parlamentből az utcára, az emberek közé. A párt a következő választáson önállóan indul, arról azonban nem döntöttek, hogy az MSZP-vel állítanak-e majd közös jelöltet.

1 Tovább

Gyurcsány: a választóknak józanodni kell

Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíció szombaton tartotta első kongresszusát körülbelül kétezer párttag és szimpatizáns előtt. A volt miniszterelnök hangsúlyozta, Orbánnak mennie kell, ez azonban nem elég, „ki is kell józanodni, de nem csak a politikusoknak, hanem a választóknak is”. A kormányváltás után az új parlament első dolga az alaptörvény hatályon kívül helyezése lesz – hangsúlyozta a pártelnök

0 Tovább

„Az IMF a családunk” – Matolcsy a költségvetési bizottság előtt

A költségvetési bizottság kérdezte csütörtökön Matolcsy Györgyöt a magyar gazdaság állapotáról. Matolcsy a „rendkívüli idők” miatt indokoltnak tartotta a meghívást. „Új világot indítottunk”, a problémákat pedig „nem hagyományos eszközökkel kezeltük” – mondta a nemzetgazdasági miniszter az ellenzéki kezdeményezésre összehívott bizottsági meghallgatáson. Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert, mely nemcsak a foglalkoztatást növeli, de a gazdaságot is fehéríti. A hitelkérelemmel kapcsolatban úgy fogalmazott, Magyarországnak nem pénz kell, hanem pénzügyi védőháló, az IMF-fel családi viszonyban vagyunk, így” jogosan” kérünk tőlük segítséget.

0 Tovább

Két százalék az új diákhitel kamata

Szeptembertől vezetik be a képzési költségekre fordítható Diákhitelt 2-őt, melynek kamata kétszázalékos lesz. A törlesztést 35 éves korban kell kezdeni, így a Diákhitel 1-hez képest 5 évvel leszállították a korhatárt. Az új diákhitel-rendszerben nem lesz egységes plafon, a maximálisan felvehető összeg a képzés költségétől függ majd. A Diákhitel 1 évente felvehető maximális keretösszegét pedig az infláció és a megélhetési költségek miatt a jelenlegi 400 ezerről 500 ezer forintra emelik.

0 Tovább

Live Info Blog

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek